Office IT-Partner

nearU:s uppdrag inleddes innan beslut om en ny webbplats var taget. nearU var med under behovsanalysen för att utreda vad Office IT-Partner skulle vinna på att skapa en helt ny webb med responsiv design istället för att ”bara” utveckla en mobil sajt.

Office IT-Partner hade dessutom sett över sin grafiska profil och varumärkesplattform, så den externa webben behövde moderniseras och följa samma grafiska riktlinjer.

Utifrån två workshops fanns ett tillräckligt beslutsunderlag som påvisade att det mest ekonomiska alternativet var att skapa en helt ny webbplats utvecklad för EPiServer 7 CMS.

nearU har varit ansvariga för förstudie, projektledning, bollplank, design, HTML och utveckling. Webbplatsen är byggd i Microsoft .Net med EPiserver CMS 7.1. För responsiv design har ramverket Bootstrap används. Nyhetsbrev hanteras med EPiMail.

Webbplatsen är väldigt enkelt att hålla uppdaterad i och med att blocks nyttjas på så sätt att Office IT-Partner enkelt kan återanvändas dessa på flera sidor samt även för nyhetsbrev (EPiMail).

I och med den nya strukturen kan Office IT-partner-kontoren enkelt hålla sina egna kontorssidor uppdaterade. Designen är också skapligt låst för kontoren för att underlätta för oerfarna redaktörer som inte jobbar så frekvent i EPiServer.

Webbplatsen är responsiv och ser bra ut för alla olika enheter (smart phones, surfplattor, desktop).

Efter lanseringen av den nya webbplatsen har Office IT-Partner fått en hel del positiva omnämnande för såväl enkelheten att hitta information som den fräscha designen.