Ledarna integrerar LMS

Ledarskapsresan är en interaktiv utbildning för medlemmar i Ledarna. Utbildningarna riktar sig till chefer för att utvecklas och bli en bättre chef. Projektet är ett samarbete mellan nearU och TicTac som har tagit fram konceptet och Xtractor som står för LMS-verktyget (Learning Management System).

Användaren får besöka olika huvudspår "resor" och där landa i flertalet avsnitt "destinationer" för att ta sig igenom utbildningen. Varje resa avhandlar ett huvudområde som t.ex. "Ny som chef" där man får verktyg och utmaningar för att få det som krävs för att klara sluttestet.

Kristina Hulterström, Projektledare på Ledarna uttalar sig:

"Vi tog hjälp av NearU för att utveckla ett koncept inom blended learning för våra medlemmar. Uppdraget gick ut på att integrera ett responsivt användargränssnitt i Episerver mot ett befintligt LMS (Learning Management System). NearU har agerat mycket professionellt under hela projektet, varit lyhörda för våra önskemål och krav och kommit med egna idéer och förslag på lösningar. De levererar konsekvent enligt tidsplan och överenskommen budget och överträffar ofta våra förväntningar, både i fråga om leveranskapacitet och kvalitet. Lösningen som de har tagit fram åt oss öppnar upp helt nya möjligheter för oss att skapa tidseffektiva och inspirerande digitala utbildningar, som våra medlemmar kan ta del av när som helst och på vilken plattform som helst. Vi ser fram emot fler spännande projekt tillsammans i framtiden!"

Alla resor byggs upp i EPiServer som hämtar uppgifter från LMS-verktyget via en webservice-integration. Större delen av action sker bakom kulisserna där det hela tiden skickas anrop till LMS-verktyget för att hämta upp t.ex. aktuella utbildningsverktyg och besökarens status.

Ledarskapsresan är en responsiv lösning där vi har använt JQuery, Ajax och CSS3 till animationer för att användarupplevelsen ska bli så bra som möjligt.