Hyresgästföreningen lanserar ny webb

Morgonen den 28 september öppnade nya hyresgästföreningen.se. Ett helt nytt koncept har applicerats på webben vilket utformades i samarbetet med Doberman. nearU har ansvarat för backend och lösningen bygger på en Episerver 8. Webbanalys finns med Innometrics och Google Analytics.

- Vår nya webb erbjuder mer innehåll för fler besökare. Det ska vara lätt att bygga en relation med Hyresgästföreningen och det är till oss du vänder dig när du undrar över något om hyresrätten, säger Anna Grevlind, chef för digitala kanaler.

Nya hyresgästföreningen.se vänder sig i första hand till de 530 000 medlemmarna, 11 000 förtroendevalda och landets övriga hyresgäster.

- Vi vill ge kunskap om vilka rättigheter och skyldigheter du har. Men vi vill också visa vad du kan göra själv för att påverka. Vår nya webb ska ge verktyg och idéer så att du kan engagera dig på dina villkor, säger Anna Grevlind.

Direkt efter lanseringen fortsätter samarbetet med nearU. Under hösten lanseras bland annat en ny kampanjmotor för organisationens förtroendevalda.

nearU startade första sprinten i början av mars 2015 och lanserade en intern webbplats hos Hyresgästföreningen strax före Midsommar. Den nya webbplatsen baseras på Episerver 8 och Episerver Find.

Koncept och frontend har utformats av Doberman.