Ersta Diakonis nya intranät med kopplingar mot Sharepoint

Erstas nya intranät lyfter fram riktad information till rätt medarbetare. Startsidan har information så som nyheter, kalenderhändelser och korta meddelanden som riktas till medarbetaren utifrån den verksamhet han/hon tillhör samt vad man har markerat att man är intresserad av. Alla medarbetare kan skriva korta meddelanden på intranätet och rikta dessa. Det bidrar till delaktighet och dessutom till att nyhetsflödet inte överöses med information.

Intranätet är gjort i Episerver CMS 9 med Episerver Find som sökmotor. Även SharePoint connectorn är installerad för att nå viktiga styrdokument direkt från intranätet. Intranätet är fullt responsivt och fungerar lika bra på datorn som plattan och mobilen. De sociala funktioner som finns är möjligheten att kommentera artiklar.

Medarbetarna kan att spara personlig information på startsidan så som bokmärken (interna och externa), verktyg (länkar till viktiga program) och kontakter. Varje verksamhet har också sin egna startsida där information kring just den verksamheten visas upp. På så sätt har man även lokala intranät i intranätet.

I och med det nya intranätet har Ersta diakoni ett bra och kraftfullt intranät som de har stora möjligheter att bygga vidare på med tex mer sociala funktioner.